Továbbra is problémát jelent a gazdálkodási jogkörök nem megfelelő szabályozása vagy a gazdálkodási jogkörökkel kapcsolatos feladatok végrehajtása több önkormányzatnál – olvasható az ÁSZ legutóbb nyilvánosságra hozott vonatkozó jelentéseiben. A gazdálkodási jogkörök megfelelő kialakításán túl számos önkormányzatnál problémák fedezhetőek fel a vagyongazdálkodási feladatok ellátása esetében is.

Sok esetben a “papíron” megfelelő szabályzat ugyan rendelkezésre áll, ám a gyakorlati alkalmazás hagy maga után kivetni valókat. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a piacon fellelhető más, jellemzően “gyorsan kitölthető” mintaszabályzatokkal ellentétben megrendelőink az adaptálást valóban segítő útmutatókhoz is juthassanak.

E szellemben készítettük el 2018-ban a Kötelezettségvállalási mintaszabályzatok és útmutató önkormányzatoknak c. termékünket, amely továbbra is megrendelhető honlapunkról, továbbá e szellemben készítjük elő selejtezési és leltározási útmutatónkat is, amely várhatóan 2019. első félévében kerül publikálásra.